Antiparazitiki in njihova redna uporaba je ključna za ohranjanje zdravja in zaščito pred nevarnostmi, ki jih prinašajo paraziti. Svojega ljubljenčka pred paraziti lahko zaščitite s spot – on izdelki (ampule), ovratnicami ali tabletkami.

Pri izbiri in uporabi antiparazitikov se je potrebno posvetovati z veterinarjem PRVA- K klinika za male živali. Naročite se na posvet 01 200 51 80.

Antiparazitiki za pse in mačke so pomembni za vzdrževanje zdravja hišnih ljubljenčkov.

Zakaj so antiparazitiki tako pomembni?

  • Za preprečevanje zunanjih zajedavcev, kot so bolhe, klopi, uši. Ti paraziti lahko povzročijo srbenje, draženje kože in alergijske reakcije pri hišnih ljubljenčkih ter prenašajo različne bolezni.
  • Kot zaščita pred notranjimi zajedavci, kot so črvi, srčne gliste in trakulje. Ti paraziti lahko povzročijo resne zdravstvene težave, kot so prebavne težave, izguba teže, slabokrvnost in lahko v nekaterih primerih celo ogrozijo življenje hišnega ljubljenčka.
  • Antiparazitiki preprečujejo prenos bolezni: Paraziti, kot so klopi in komarji, lahko prenašajo različne bolezni na pse in mačke. Na primer, klopi lahko prenašajo Lymsko bolezen, babeziozo in erlihiozo, medtem ko komarji lahko prenašajo bolezni, kot so srčna glista in različne vrste nalezljivih bolezni. Uporaba antiparazitikov zmanjšuje tveganje za okužbo s temi boleznimi.
  • Posredno antiparazitiki poskrbijo za zaščito ljudi: Nekateri paraziti, kot so bolhe in klopi, niso le nevarni za hišne ljubljenčke, ampak se lahko prenesejo tudi na ljudi. S pravilno uporabo antiparazitikov zmanjšujemo tveganje za prenos teh zajedavcev na ljudi.
  • Splošno dobro počutje: Zdravstvene težave, ki jih povzročajo paraziti, lahko močno vplivajo na splošno dobro počutje hišnih ljubljenčkov. Srbenje, izguba dlake, vnetja kože, slabokrvnost in druge težave lahko povzročijo nelagodje, bolečino in zmanjšajo kakovost življenja hišnega ljubljenčka. Antiparazitiki oziroma njihova uporaba omogoča, da ostanejo psi in mačke zdrave, udobne ter polne energije.
antiparazitiki za pse

Posvetujete se z veterinarjem

Pri izbiri antiparazitskih izdelkov za vašega psa je pomembno, da se posvetujete z veterinarjem. Veterinar bo lahko priporočil ustrezne izdelke, ki ustrezajo potrebam vašega psa glede na njegovo starost, velikost, okolje in morebitna tveganja za parazitske okužbe. Prav tako je pomembno, da sledite navodilom za uporabo in redno obnavljate antiparazitsko zaščito, da zagotovite učinkovito zaščito vašega psa.

antiparazitiki za mačke