Prikaz vseh 3 rezultatov

 • Wolf's Menu Essential mono govedina - surova hrana za odrasle pse 800 g

  Wolf’s Menu Essential mono govedina – surova hrana za odrasle pse 800 g

  5,99
 • Wolf's Menu Sensitive mono jagnje - surova hrana za pse - odrasle 800 g

  Wolf’s Menu Sensitive mono jagnje – surova hrana za pse – odrasle 800 g

  7,01
 • Wolf's menu Therapy mono konj - surova hrana za odrasle pse 800g

  Wolf’s menu Therapy mono konj – surova hrana za odrasle pse 800g

  7,26

Surova hrana za pse ponuja številne koristi

Poleg tega se pogosto k tej hrani dodajajo tudi surova jajca, mlečni izdelki, zelenjava, sadje ter prehranski dodatki, kot so ribje olje, probiotiki in minerali.

Ta prehranski pristop ima svoje privržence, ki menijo, da surova hrana ponuja številne koristi za pse. Nekateri trdijo, da lahko surova hrana izboljša prebavo, kožo in dlako, krepi imunski sistem, zmanjšuje vonj iz ust, povečuje energijo ter zmanjšuje tveganje za alergije in prehranske občutljivosti. Prav tako se verjame, da surova hrana pripomore k ohranjanju zdravih zob in dlesni.

Tako pripravljena hrana je znana tudi kot “ready-to-feed” surova hrana, je prehranska možnost, ki predstavlja priročno alternativo za lastnike psov, ki si želijo hraniti svoje pse s surovo hrano, vendar nimajo časa ali želje, da bi sami pripravljali obroke za svoje hišne ljubljenčke. Ta vrsta hrane je običajno na voljo v obliki zamrznjenih obrokov ali pakiranih vrečk.

Pripravljena surova hrana za pse je običajno že uravnotežena in vsebuje različne sestavine. Proizvajalci te hrane se običajno držijo smernic in standardov glede prehranske vrednosti ter zagotavljajo, da so obroki uravnoteženi glede na hranilne potrebe psov.

Surova hrana za pse

Taka hrana ni primerna za vse pse

Prednosti že pripravljene surove hrane vključujejo priročnost, saj ni potrebe po pripravi in merjenju sestavin. Tudi zagotavlja enostaven način, kako psu zagotoviti uravnoteženo prehrano. Poleg tega je takšna hrana običajno zamrznjena, kar omogoča daljšo obstojnost in ohranjanje svežine.

Pri izbiri že pripravljene surove hrane je pomembno preveriti sestavo, kakovost sestavin ter se prepričati, da izpolnjuje prehranske potrebe vašega psa. Posvetovanje z veterinarjem je priporočljivo, da se zagotovi, da je izbrana hrana primerna za vašega psa in njegovo zdravje.

Vendar pa je pomembno upoštevati, da surova hrana za pse ni primerna za vse pse in da ni še vedno dovolj dokazov o njenih prednostih in tveganjih. Pri odločanju za surovo prehrano je potrebno posvetovanje z veterinarjem, ki bo lahko ocenil prehranske potrebe psa ter svetoval glede pravilne prehrane.
Poleg tega surova hrana zahteva strogo higiensko ravnanje, saj obstaja tveganje za bakterijsko kontaminacijo tako za psa kot za ljudi. Pravilno ravnanje s surovo hrano, kot je pravilno rokovanje, shranjevanje in čiščenje, je ključnega pomena za preprečevanje bolezni.

Torej, je to prehranska možnost, ki jo lahko izberete za psa, vendar je pomembno, da se posvetujete z veterinarjem ter upoštevate priporočila in smernice glede prehrane, da zagotovite, da bo prehrana vašega psa uravnotežena in primerna za njegove individualne potrebe.