CardioVet 90 tablet za pse

30,74

KER IZDELEK NI VEZAN NA DEJANSKO ZALOGO V TRGOVINI, JE ROK DOBAVE LAHKO DO 5 DELOVNIH DNI.

 

Podpora pri srčnih obolenjih.

L-karnitin olajša vstop dolge verige maščobnih kislin v notranjost mitohondrijev srčne mišične celice. Je zelo pomemben pri prenosu energije pri visoko aktivnih celicah (mišične, jetrne celice). Ima zaščitni učinek na srčno mišico proti strupom, zlasti pri zdravljenju z doksorubicinom, ki lahko inducira kardiomiopatije. Lahko zmanjša tveganje za miokardni ishemični infarkt pri psu.

Taurin ima ključno vlogo pri presnovi srčne mišice z uravnavanjem ravni kalcijevih ionov, osmotskega potenciala in nevtralizacijo prostih radikalov. Modulira kalcijeve kanale, ki so odvisni od napetosti, izmenjavo natrija in kalcija ter prenos natrij-taurin. Učinek je zaščititi celice srčne mišice pred preobremenitvijo s kalcijem na eni strani in nizkimi vrednostmi kalcija na drugi strani. Taurin ima tudi nekatere antiaritmične lastnosti, modulira silo srčnega utripa glede na nivo kalcijevih ionov in ohranja celovitost srčnih celic. Njegoo pomanjkanje je lahko en od neposrednih vzrokov za razvoj dilatativne kardiomiopatije pri psih.

Koencim Q10 (ubiqinone) je bistvenega pomena za proizvodnjo energije v telesu in igra vlogo naravnega antioksidanta v mitohondrijih, kjer je zaradi intenzivne proizvodnje energije potrebne za krčenje srčnie mišice, raven prostih radikalov izjemno visoka.

Vitamin E igra vlogo antioksidanta in ščiti pred povečano kontraktilnostjo žilnega endotelija v srčnih žilah. Omejuje adhezijo in agregacijo trombocitov v koronarnih žilah in omogoča konstanten pretok krvi skozi te žile.

uporabljamo pri kardiomiopatijah, kjer je vzrok dilatativna kardiomiopatija ali mitralna endokardioza.

Psi s telesno težo do 15 kg: 1 tableta 2x na dan;

Psi s telesno težo nad 15 kg: 2 tableti 2x na dan.

Nad 40 kg telesne teže lahko veterinar odmerek še prilagodi.

Sestava na 1 tbl.: koencim Q10 10 mg, L-karnitin tartrat 428,6 g, taurin 158,7 g, vitamin E 95,2 g.

Pred uporabo se posvetujte z veterinarjem.