Pasja hrana

22 decembra, 2023
pasja hrana

Pasja hrana je prehranska hrana, ki je posebej oblikovana in namenjena prehrani psov. Obstajajo različne vrste pasje hrane, vključno s suho hrano (briketi), mokro hrano (pločevinke ali vrečke s koščki v omaki), hladno stiskana in zamrznjena hrana. Vsaka vrsta hrane ima svoje prednosti in je primerna za različne potrebe psov.

Pasja hrana je formulirana tako, da zadovolji prehranske potrebe psov glede na njihovo starost, velikost, pasmo in zdravstvene potrebe. Vsebuje različne sestavine, kot so visokokakovostno meso (piščanec, govedina, puran, perutnina, kunec, divjačina), žitarice (riž, koruza, pšenica), zelenjava, vitamini, minerali in dodatki, ki zagotavljajo uravnoteženo prehrano za zdravje psa. Bogata izbira le te je na voljo v naši spletni trgovini.

Pasja hrana tudi kot podpora zdravju

Pomembno je, da pasja hrana vsebuje visoko vsebnost beljakovin, ki so ključne za mišično maso, aminokisline in zdravo rast. Prav tako mora vsebovati esencialne maščobne kisline, kot so omega-3 in omega-6, ki podpirajo zdravo kožo, sijočo dlako ter spodbujajo zdravje srca in možganov. Kakovostna pasja hrana je oblikovana tudi za podporo zdravju zob in ustne higiene. Nekateri briketi ali posebne oblike hrane so oblikovani tako, da pomagajo pri odstranjevanju zobnih oblog in ohranjanju zdravih dlesni. To je pomembno, saj lahko težave z zobmi in dlesnimi vodijo do resnih zdravstvenih težav pri psih.

Pri izbiri pasje hrane je ključno upoštevati potrebe in zahteve vašega psa glede na njegovo starost, velikost, aktivnost, zdravstveno stanje in morebitne alergije. Vsak pes je edinstven, zato se je vedno priporočljivo posvetovati z veterinarjem, da izberete najprimernejšo prehrano za vašega psa. Veterinarji na PRVA-K kliniki vam z veseljem svetujejo glede posebnih potreb vašega psa in vam pomagajo izbrati hrano, ki bo najbolje zadovoljila prehranske potrebe ljubljenčka.

Prehrana je ključnega pomena

Kakovostna pasja hrana ni vse kar je potrebno in pomembno je zagotoviti tudi svežo vodo za psa in uravnotežene obroke. Pravilna prehrana je ključnega pomena za zdravje, energijo in dolgotrajno vitalnost psa. Redni obiski veterinarja in prehranske prilagoditve glede na potrebe in stanje psa so pomembni za ohranjanje dobrega zdravja vašega ljubljenčka.

Na naši veterinarski kliniki PRVA-K klinika za male živali smo vedno na voljo, če potrebujete nasvet ali več informacij o pasji prehrani. Naši veterinarji so strokovnjaki na področju prehrane in lahko vam pomagajo pri izbiri najboljše hrane za vašega psa, ki bo zadovoljila njegove prehranske potrebe in prispevala k njegovemu dolgotrajnemu zdravju in sreči.